Bridgen

SV Sittard Stad organiseert een tweetal mogelijkheden om te bridgen, te weten:
  • De vrijdagmiddag Bridgedrives
  • Bridgen onder begeleiding
​Op deze pagina geven wij u meer informatie over deze twee mogelijkheden en geven wij aan zowel de beginnende als aan de gevorderde bridgers de mogelijkheid deel te nemen aan dit geweldige en populaire kaartspel. Wij wensen u veel speelplezier.

De vrijdagmiddag Bridgedrives
Het vrijdagmiddag bridgen is gestart op 23 maart 2003. Het fascinerende bridgespel is een oefening voor de geest, maar door de gezelligheid en de sociale contacten onderling ook een welkome ontspanning. Op de vrijdagmiddag is er altijd een bridgedrive en een paar keer per jaar, zoals met Kerstmis en Pasen, wordt er een speciale bridgedrive georganiseerd. De bridgedrives worden georganiseerd en geleid door de technische commissie.

​Coördinator:
Bert Palmen
046 – 451 9585

Lees ook het Huishoudelijk Reglement Bridgedrive SV Sittard Stad (PDF).

De uitslagen kunt u vinden op de besloten Ledenpagina.

Bridgen onder begeleiding
Sedert een paar jaar wordt er op maandagmiddag in groepjes het bridgen beoefend onder begeleiding van Marie-Louise van Rooij.

Het doel van deze activiteit is om de beginnende bridgespelers op een hoger niveau te brengen. Inmiddels hebben verschillende beginnende bridgers met succes de overstap gewaagd naar de vrijdagmiddagdrive.

Stap voor stap is ook het aantal deelnemers gegroeid. Soms nemen 24 tot 28 personen hieraan deel. Het eerste deel van de middag wordt met voorgestoken spellen gespeeld. Vooraf krijgt men een e-mail, waarin het onderwerp van de middag besproken wordt.

Tijd om nog een paar uitgangspunten op een rij te zetten.​

  1. Deelnemers kunnen zelf tafels van 4 vormen. Soms is het nodig, in het kader van het leerproces of vanwege niveauverschil, dat de samenstelling van een tafel wordt gewijzigd.
  2. Uitgangspunt is, dat iedereen met iedereen speelt. Stoelen bezet houden doen we alleen als iemand “komende” is. Er worden zeker geen stoelen bezet gehouden als het bridgen om 13.30 uur begonnen is.
  3. Als er meer deelnemers zijn dan een veelvoud van 4, dan gaat een vijfde speler meedraaien.
  4. In twijfelgevallen beslist de begeleidende vrijwilliger.

 Wij wensen u veel speelplezier.