Soosmiddagen

Iedere maandag- en vrijdagmiddag houden we een soosmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. We bieden dan gelegenheid om medesenioren te ontmoeten en bieden ontspanning door het kunnen meedoen aan activiteiten. Alle leden zijn dan welkom en er vinden activiteiten plaats zoals bridgen, jokeren, rummikub, wenskaarten maken, beter leren omgaan met computers. Gemiddeld bezoeken 60 tot 90 leden de soosmiddagen.

Op maandagmiddag kan men bridgen en jokeren in de grote zaal. Men is vrij om ook wat anders te spelen en iedere tafel speelt individueel, dus geen drive of competitie. De tafels ontstaan door eigen initiatief. Als men geen partners kan vinden, meldt men zich aan bij de receptie en als er meerdere aanmeldingen zijn, wordt er onderling contact gelegd. Dat lukt meestal, maar niet altijd onmiddellijk.
Tevens is men op maandagmiddag in een van de kleine zalen bezig met het vervaardigen van wenskaarten van hoge kwaliteit, waarbij de deelnemers elkaar ondersteunen.

Zowel op maandag- als op vrijdagmiddag wordt er in een van de kleine zalen rummikub gespeeld. In principe kan iedereen meedoen.

Op vrijdagmiddag is er een groep die, onder leiding van een docent, beter leert omgaan met computers. Men mailt zijn probleem en de oplossing wordt dan in de groep behandeld met behulp van projectie. Op vrijdagmiddag is er een groep voor “gevorderden”. Voor de minder “gevorderden” is er op iedere woensdagmiddag een bijeenkomst met dezelfde opzet.
Op vrijdagmiddag is er in de grote zaal een bridgedrive. Iedere deelnemer dient zich in te schrijven op het formulier, dat tot twee dagen voor de drive op het prikbord hangt. Er is een technische commissie, die zorgt voor de juiste voorbereiding. De uitslagen worden bekendgemaakt op de website en via een e-mail.

Iedere 4de vrijdag van de maand is er een “Happy Hour”. Alle leden kunnen hieraan deelnemen en onder het genot van een drankje en een hapje elkaar ontmoeten. Ook introducés zijn welkom. Het “Happy Hour” duurt van 16.00 uur tot 17.30 uur. Alle drankjes zijn verkrijgbaar tegen een gereduceerd tarief en de vereniging zorgt voor borrelhapjes.