Biljartgroep SV Sittard Stad

Al geruime tijd spelen wij biljart in ons sociëteitsgebouw. Wij treffen elkaar iedere dinsdagmiddag en woensdagmiddag en beginnen om 13:30 uur. Wij beschikken over een kwalitatief goede biljarttafel met alle noodzakelijke toebehoren. Een eigen keu gebruiken mag.

Het speltype wat wij spelen is Libre. Vrij vertaald: vrij spel, het is de bedoeling dat je met je eigen speelbal de twee andere ballen raakt. Er zijn een witte, gele en rode bal op de speeltafel aanwezig. Twee spelers spelen het spel, ieder met zijn eigen speelbal (wit of geel). Vooraf bepalen we wie de gele bal en wie de witte bal speelt.

Met deze bal ga je proberen de andere twee aanwezige ballen te raken. Lukt je dat, dan heb je gescoord en een punt behaald.Het is de bedoeling dat de groepsleden willekeurig tegen elkaar spelen. De partijen (25 beurten) worden op basis van een persoonlijk gemiddelde gespeeld.

Dit gemiddelde per persoon wordt bepaald door het rekenkundig gemiddelde van iedere speler in de afgelopen periode. Zo ontstaat altijd een spannend spel waarbij het goed mogelijk is dat de beste speler (hoogste eigen gemiddelde) makkelijk kan verliezen van een speler met een laag persoonlijk gemiddelde. Deze puntentelling houdt het spel spannend voor iedereen. De spelleider houdt dit wekelijks bij.

Heeft u interesse om mee te spelen of eerst eens te proberen, dan kunt u zich aanmelden via de coördinator van de groep of via info@svsittardstad.nl. Ook niet leden van de vereniging kunnen zich aanmelden om een paar keer te proberen, voordat men zich dient aan te melden als lid van SV Sittard Stad.

Wil Smeets
Coördinator Biljartgroep SV Sittard Stad
tel: 06 272 762 74