Koersbal

Al meer dan 10 jaar speelt de koersbalgroep elke woensdagmiddag met veel plezier koersbal, eerst jarenlang in de grote zaal van Kennedysingel 16 en sinds begin mei op de zolder van Odasingel 90. Een aantal deelnemers speelt al vanaf het begin mee!

We beginnen met de voorbereidingen om 13.30u en spelen van 14.00u tot 16.30u, onderbroken door een koffiepauze van 15.00u tot 15.30u.

Na afloop alles weer opruimen!

Om te beginnen wordt de groene vilten mat van 8 x 2 m uitgerold, dit is op deze locatie passen en meten, want we willen met z’n allen naast de mat zitten om het spel goed te kunnen volgen. Op de mat zijn een aantal witte lijnen aangebracht.

We spelen met 1 kleine witte bal, de jack, en 4 grotere witte en 4 gele ballen. Deze zijn wat afgeplat en hebben het zwaartepunt aan één kant, waardoor ze niet rechtuit rollen maar met een boog (de “koers”).

Het aantal deelnemers is ondertussen gegroeid tot ongeveer 17 en dat is wel het maximum gezien de ruimte. Bij meer aanmeldingen zal er een 2e groep opgestart moeten worden op een andere ochtend of middag.

Han Kruize (coördinator)